Ga naar hoofdinhoud

Automatisch starten van apps in Windows: Een gids

Inleiding

Het automatisch starten van apps in Windows kan de productiviteit verbeteren en de gebruikerservaring optimaliseren. In deze gids zullen we in detail bespreken hoe u apps kunt instellen om automatisch te starten bij het opstarten van Windows. Van het gebruik van de Taakplanner tot het aanpassen van de Opstartmap, we zullen alle belangrijke methoden behandelen om deze functionaliteit te benutten.

De Taakplanner gebruiken

De Taakplanner is een krachtige tool waarmee gebruikers taken kunnen plannen en automatiseren op Windows-besturingssystemen. Door deze te gebruiken, kunt u specifieke apps instellen om automatisch te starten op vooraf ingestelde tijden of gebeurtenissen. Hier is hoe u dit kunt doen:

graph TD;
  A[Taakplanner openen] --> B[Maak een nieuwe taak];
  B --> C[Kies een trigger];
  C --> D[Selecteer een actie];
  D --> E[Specificeer de app];
  E --> F[Voltooi de wizard];
  F --> G[App zal nu automatisch starten];

De Opstartmap aanpassen

Een andere methode om apps automatisch te laten starten is door ze toe te voegen aan de Opstartmap. Deze map bevindt zich in het Startmenu en bevat snelkoppelingen naar apps die automatisch worden gestart wanneer een gebruiker zich aanmeldt bij Windows. Volg deze stappen om dit te doen:

 1. Navigeer naar de Opstartmap: %AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup.
 2. Maak een snelkoppeling naar de gewenste app en plaats deze in de Opstartmap.
 3. Bij de volgende aanmelding wordt de app automatisch gestart.

De Register-editor gebruiken

Gevorderde gebruikers kunnen ook de Register-editor gebruiken om apps automatisch te laten starten. Dit vereist echter voorzichtigheid, aangezien onjuiste wijzigingen in het register ernstige systeemproblemen kunnen veroorzaken. Volg deze stappen nauwkeurig:

 1. Open de Register-editor door regedit uit te voeren in het zoekvak van Windows.
 2. Navigeer naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
 3. Maak een nieuwe tekenreekswaarde voor elke app die u automatisch wilt starten.
 4. Voer het pad naar het uitvoerbare bestand van de app in als waardegegevens.

Conclusie

Het automatisch starten van apps in Windows biedt gebruikers gemak en efficiƫntie. Door gebruik te maken van de Taakplanner, de Opstartmap aan te passen of de Register-editor te gebruiken, kunnen gebruikers hun workflow stroomlijnen en essentiƫle apps direct bij het opstarten van Windows laten starten. Volg de bovenstaande stappen zorgvuldig en profiteer van de voordelen van deze handige functionaliteit.

Back To Top